Веніславський спрогнозував терміни ухвалення законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
Верховна Рада може ухвалити новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня, заявив Федір Веніславський.
Фото: УНІАН

До урядового законопроєкту про мобілізацію подали понад 4 тисячі поправок. Але Верховна Рада має всі шанси ухвалити його в другому читанні до кінця березня.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За словами народного депутата, орієнтовно 4 березня має бути підготовлена порівняльна таблиця для законопроєкту. Починаючи з 5-6 березня, Рада може розпочати постатейне обговорення та облік або відхилення цих законодавчих поправок за участю їх авторів.

«Оптимістично – що комітет до 10-15 березня зможе закінчити з поправками. Песимістично – до 20 березня ми зможемо їх розглянути, сформувати висновок комітету, проголосувати і направити законопроект на друге читання до Ради. Тобто і за оптимістичного, і за песимістичного сценарію до кінця березня ми маємо всі шанси в залі цей законопроект проголосувати в другому читанні», – вважає Веніславський.

Нагадаємо, у першому читанні законопроєкт було ухвалено 7 лютого.

Докладніше про те, що уряд запропонував у новому законопроєкті про мобілізацію – у матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: