Єврокомісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до ЄС

Читать на русском
Європейська комісія затвердила пропозиції, які стосуються проєкту переговорних рамок щодо вступу до ЄС для України та Молдови.
Фото: picture alliance/dpa

Європейська комісія затвердила пропозиції, які стосуються проєкту переговорних рамок щодо вступу до ЄС для України та Молдови.

Про це повідомила пресслужба ЄК.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Незабаром орган планує надати Раді ЄС усний звіт про прогрес, досягнутий обома країнами.

Переговорні рамки встановлюють принципи переговорів вступу для кожної країни-кандидатки. Підготовлений Єврокомісією проект складається із трьох частин:

  • принципів, що регулюють переговори про вступ;
  • змісту переговорів;
  • процедури переговорів.

«Тепер Рада ЄС має розпочати внутрішнє обговорення цих текстів. Після того, як Рада підтримає рамки переговорів, почергове головування у Раді Європейського Союзу представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції за участю кожної країни, що ознаменує офіційний початок переговорів про вступ», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у січні цього року Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства. А вже наприкінці місяця у Брюсселі відбулася перша зустріч зі скринінгу українського законодавства.

Раніше «Слово і діло» розповідало, скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країн до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: