У Брюсселі відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства – подробиці

Читать на русском
У Брюсселі у четвер, 25 січня, відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства на відповідність законодавству ЄС.
Фото: twitter.com/StefanishynaO

У Брюсселі у четвер, 25 січня, відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства на відповідність законодавству ЄС.

Про її результати розповіла віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, її цитує пресслужба Кабміну.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Під час засідання представники ЄС представили особливості та етапи проведення процедури скринінгу. Крім того, Єврокомісія сформувала графік зустрічей із українськими чиновниками у рамках скринінгу.

«Скринінг є першим фундаментальним кроком на початку переговорного процесу...У цьому контексті я рада вітати початок роботи щодо проведення Європейською Комісією аналітичної перевірки українського законодавства на відповідність acquis ЄС», – заявила Стефанішина.

Вона додала, що українська сторона, у свою чергу, представила бачення національної переговорної архітектури.

«Учасники зустрічі обговорили підходи до формування переговорних команд, підготовку переговорної рамки ЄС та переговорної позиції України, проведення першої міжурядової конференції та календар взаємодії на найближчі місяці», – вказано у повідомленні Кабміну.

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі ухвалили рішення розпочати переговори з Україною про вступ до блоку.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, це рішення вже дало перші результати для економіки країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: