Єврокомісія виділила додаткові кошти на гуманітарну підтримку України

Читать на русском
Європейська комісія виділила пакет фінансування у розмірі 75 млн євро на різні гуманітарні проєкти в Україні.
Фото: Dreamstime / TNS

Європейська комісія виділила пакет фінансування у розмірі 75 млн євро на різні гуманітарні проєкти в Україні.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті ЄК.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Кошти спрямують на програми з надання житла, послуг захисту, чистої води, освіти та охорони здоров'я для українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення рф.

«З кожним новим обстрілом все більше українців залишаються без даху над головою і потребують допомоги та притулку в морозних умовах. З огляду на те, що в Україні, за оцінками, 14,6 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги, нове фінансування було виділено у вирішальний момент», – зазначено у повідомленні.

Крім того, ЄК направить ще 8 млн євро на гуманітарні проєкти на території Молдови.

Зазначається, що з урахуванням нового фінансування ЄС виділив загалом 926 млн євро на програми гуманітарної підтримки цивільного населення України, що постраждав від російського вторгнення.

Нагадаємо, нещодавно голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, коли Україна може отримати перші виплати за програмою Ukraine Facility, яка передбачає чотирирічне фінансування у розмірі 50 млрд євро.

Також повідомлялося, що найближчим часом ЄС має намір затвердити фонд військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: