Переговори з ЄС: Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства

Читать на русском
Зеленський та голова Єврокомісії домовилися про початок скринінгу українського законодавства у рамках переговорів про вступ.
Zelenskiy / Official

Президент Володимир Зеленський та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн домовилися про початок скринінгу українського законодавства в рамках переговорів щодо членства нашої країни в ЄС.

Домовленості було досягнуто під час зустрічі в Давосі, передає пресслужба ОПУ.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква у коментарі «Європейській правді» уточнив, що процес має розпочатися не пізніше ніж за тиждень. «За цією домовленістю, скринінг має розпочатися якнайшвидше, щойно до Брюсселя прибуде українська делегація. Уряд має докласти зусиль, щоби це сталося не пізніше ніж за тиждень», – сказав він.

Крім переговорів про вступ Зеленський і фон дер Ляєн обговорили розблокування рішення про надання Україні 50 млрд євро.

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі ухвалили рішення розпочати переговори з Україною про вступ до блоку.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, це рішення вже дало перші результати для економіки країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: