Фон дер Ляєн офіційно висунули кандидаткою на посаду глави Єврокомісії

Читать на русском
ЄНП проголосувала за висування Урсули фон дер Ляєн в якості кандидатки на посаду глави Єврокомісії на майбутніх виборах.
Фото: picture alliance/dpa

Європейська народна партія (ЄНП) проголосувала за висування чинної глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн в якості кандидатки на цю посаду на майбутніх виборах.

Про це повідомляє Euronews.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Заявку фон дер Ляєн на переобрання було схвалено таємним голосуванням делегатів на з'їзді в Будапешті. Її кандидатуру підтримали 400 осіб, ще 89 делегатів проголосували проти.

У своїй промові глава ЄК пообіцяла членам ЄНП та європейським виборцям, що твердо підтримуватиме Україну, зміцнюватиме економічну конкурентоспроможність Європи, захищатиме верховенство закону та боротиметься з нелегальною міграцією.

Зазначається, що зараз група ЄНП впевнено лідирує в опитуваннях і, за прогнозами, залишиться найбільшою фракцією в Європейському парламенті, що робить фон дер Ляєн явною фавориткою на виборах президента Європейської комісії.

Нагадаємо, що Урсула фон дер Ляєн очолила Єврокомісію у грудні 2019 року. Наступні вибори до Європейського парламенту відбудуться з 6 до 9 червня 2024 року на території всіх 27 країн-членів блоку.

Раніше фон дер Ляєн розповіла, коли Україна може отримати перші виплати за програмою Ukraine Facility, яка передбачає чотирирічне фінансування у розмірі 50 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: