У Єврокомісії назвали терміни надання рамкових умов для переговорів щодо вступу України

Читать на русском
Євросоюз до середини березня 2024 року проведе скринінг українського законодавства на відповідність праву ЄС.
Фото: EPA/UPG

Єврокомісія вже у березні цього року представить переговорну рамку щодо переговорів з Україною про вступ в ЄС. Також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила проведення скринінгу українського законодавства на відповідність праву Євросоюзу.

Про це вона заявила на пресконференції в Києві.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Згідно зі словами Урсули фон дер Ляєн, членство в ЄС було б найкращим кроком для зміцнення безпеки України.

«Ми вже почали процес скринінгу, там дуже багато роботи та великий графік. Я вас заохочую виконати рекомендації Єврокомісії. А з нашого боку Єврокомісія в середині березня надасть загальну рамку для переговорів», - наголосила вона.

Президент Єврокомісії також наголосила, що її візит до України засвідчує непохитну підтримку з боку Європейського Союзу на довгу перспективу.

Як відомо, у січні цього року Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства. А вже наприкінці місяця у Брюсселі відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства.

Нагадаємо, що сьогодні Україна скоординувала з Єврокомісією наступні кроки в межах програми Ukraine Facility, яка передбачає виділення 50 млрд євро протягом 4 років. Перший транш надійде в український бюджет вже навесні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: