Стефанішина озвучила терміни надання переговорної рамки щодо вступу України в ЄС

Читать на русском
Україна очікує, що Європейська комісія представить переговорну рамку щодо вступу нашої країни до ЄС та оцінить прогрес у реформах не пізніше 12 березня.
Фото: РБК-Україна

Україна очікує, що Європейська комісія представить переговорну рамку щодо вступу нашої країни до ЄС та оцінить прогрес у реформах не пізніше 12 березня.

Про це заявила віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі порталу Суспільне.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За її словами, очікується, що за тиждень після ймовірного надання програми переговорів країни ЄС зберуться, щоб ухвалити рішення щодо України.

Стефанішина також висловила сподівання, що затримок із цього питання не буде. Вона зазначила, що є «сумні випадки», коли через внутрішні проблеми у парламенті є звернення до Єврокомісії.

«Це дуже сумна практика, я не знаю, який це матиме вплив, сподіваюся, що коли ми говоримо, що з усіх стратегічних питань ми команда – Україна, ми так залишатимемося навіть тоді, коли ми маємо складні процеси всередині держави», – резюмувала віце-прем'єрка.

Нагадаємо, у січні цього року Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства. А вже наприкінці місяця у Брюсселі відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства.

Раніше «Слово і діло» розповідало, скільки часу тривало між початком переговорів та вступом країн до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: