Росія виробляє втричі більше снарядів, ніж США та Європа можуть надіслати Україні – CNN

Читать на русском
Росія, за оцінками західної розвідки, виготовляє 250 тисяч снарядів на місяць. Це втричі більше, ніж США та ЄС можуть надіслати Україні.
Фото: ТАРС

Росія може виробляти за місяць 250 тисяч артилерійських боєприпасів або близько 3 мільйонів на рік. Це втричі більше, ніж США та ЄС можуть надіслати Україні.

Про це повідомляє CNN із посиланням на оцінки розвідки НАТО та джерела.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

При цьому США та Європа в сукупності здатні виробляти лише близько 1,2 мільйонів боєприпасів щорічно для відправки в Україну, повідомив телеканалу високопоставлений представник європейської розвідки.

Як розповів високопосадовець, американські військові поставили за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року – менше половини щомісячного виробництва росії. Але навіть ця цифра зараз недосяжна через проблеми з фінансуванням у Конгресі.

За словами офіційних осіб, росія на фронті наразі випускає близько 10 тисяч снарядів на день, тоді як Україна – лише 2 тисячі.

Представник НАТО повідомив, що російські заводи з виробництва снарядів працюють у цілодобовому режимі, робітники змінюються після 12-годинних змін. У російському оборонному секторі зараз працюють близько 3,5 млн осіб у порівнянні з 2-2,5 млн до початку повномасштабної війни.

Крім того, росія імпортує боєприпаси: Іран минулого року відправив щонайменше 300 тисяч артилерійських снарядів, а Північна Корея – щонайменше 6700 контейнерів з мільйонами снарядів.

Як зазначив представник західної розвідки, росія «вклала в гру все, що має»: «Їхня військова машина працює на повну потужність».

Втім, за словами американських та західних чиновників, нарощування військової активності росії все ще недостатньо для задоволення її потреб. Вони також не очікують, що рф досягне серйозних успіхів на полі бою в короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, минулого року росіяни виготовили близько 2 мільйонів боєприпасів калібру 122 мм, 152 мм, а план на цей рік – 2,7 мільйона.

Раніше президент Чехії Петр Павел оголосив, що постачання українським військовим 800 тисяч артилерійських боєприпасів розпочнеться протягом кількох тижнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: