У Південній Кореї заявили, що КНДР передала росії кілька тисяч контейнерів із боєприпасами

Читать на русском
За оцінкою голови Міноборони Південної Кореї, КНДР відправила до росії близько 6 700 контейнерів після саміту між Кім Чен Ином і  володимиром путіним у вересні 2023 року
фото: росЗМІ

Північна Корея передала росії кілька мільйонів боєприпасів для артилерії. Загалом до країни-агресора відправили понад шість тисяч контейнерів зі снарядами.

Про це повідомляє Sky News, з посиалнням на заяву міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається у 6 700 контейнерах, які Північна Корея відправила до росії, можуть бути понад 3 мільйони 152-міліметрових снарядів та 500 тисяч 122-міліметрових снарядів.

«Це може бути суміш з двох видів снарядів, і можна сказати, що було відправлено не менше кількох мільйонів снарядів», - уточнив міністр.

Згідно з його словами, сотні північнокорейських заводів, де виробляють боєприпаси, працюють приблизно на 30% від своєї потужності через брак сировини та електроенергії.

Водночас, як додав глава Міноборони, заводи, які виготовляють снаряди для росії, працюють на повну потужність.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора повідомили, що станом на 16 лютого росія використала щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва.

Нещодавно в СБУ підтвердила, що росія б'є по Україні північнокорейськими ракетами Hwasong-11.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: