Розвідка дізналася, скільки снарядів рф хоче виготовити цього року

Читать на русском
Росіяни планують виготовити 2,7 млн артилерійських снарядів цього року. Але поки що це лише плани рф.
Колаж 24 каналу

ОПК рф виготовив минулого року близько 2 мільйонів боєприпасів калібру 122 мм, 152 мм, цього року окупанти хочуть вийти на кількість – 2,7 млн.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки України Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

«Наша оцінка наступна: росіяни виготовили минулого року - просто виконали державне оборонне замовлення – це близько двох мільйонів боєприпасів калібру 122 мм, 152 мм», – сказав він.

«А цього року, здається, хочуть вийти на 2,7 мільйона боєприпасів. Але ж це лише плани. Подивимося, чи їх здійснять», - зазначив Скібіцький.

Представник ГУР додав, що озвучені обсяги вимагають модернізації виробництва та важливу роль у протистоянні відіграють санкції.

«Тому ми просимо партнерів, що санкції мають бути спрямовані на верстати, матеріали, з яких робляться електронні чіпи, мікросхеми і так далі», – уточнив він.

Нагадаємо, у ЗСУ останні місяці спостерігається гостра нестача боєприпасів. Bloomberg писав про те, що Євросоюз поставить Україні до березня 600 тисяч снарядів, а не мільйон. У МЗС запевнили, що шукають різні шляхи постачання снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: