Блокада кордону: поляки спільно з поліцією почали зупиняти пасажирські автобуси

Читать на русском
Польські протестувальники та поліція почали зупиняти пасажирські автобуси, які курсують через кордон із Україною, повідомив Кубраков.
Фото: міністерство сільського господарства Польщі

Польські протестувальники та поліція почали зупиняти пасажирські автобуси, які курсують через кордон із Україною. Пасажирів тримають на кордоні без жодних пояснень.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у соцмережі X.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Він наголосив, що такі дії неприпустимі по відношенню до громадян України.

«Під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з маленькими дітьми, соціально незахищені категорії, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, а також люди, які перебувають у дорозі. Спроба зробити їх заручниками протесту є недоречною для цивілізованого світу», – написав Кубраков.

При цьому міністр не уточнив, на яких пунктах пропуску було зафіксовано такі випадки.

Нагадаємо, у суботу, 9 березня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрівся з фермерами, проте жодних угод досягнуто не було. У той же час фермери заявили про продовження протестів та анонсували новий загальнонаціональний страйк.

Сьогодні стало відомо, що польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець-Корчова». На інших п'яти КПП рух вантажівок так само заблокований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: