Блокада кордону: на одному з КПП польські фермери вирішили пропускати вантажівки раз на 12 годин

Читать на русском
Фермери продовжують блокувати рух вантажівок, але вирішили пропускати 12 машин за один раз протягом 12 годин на КПП Шегині.
Фото: Getty Images

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на шістьох пунктах пропуску на кордоні з Україною. Але на КПП «Шегині» протестувальники вирішили пропускати у бік України по 12 автомобілів раз на 12 годин.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«З п'ятниці польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в обох напрямках через пункт пропуску Шегині. Цієї ночі, за інформацією від польських колег, надійшла інформація, що протестувальники вирішили пропускати у бік України по 12 автомобілів раз на 12 годин. У бік Польщі ситуація незмінна», – розповів урядовець.

За його словами, польські фермери не пропускають автомобілі, які прямують з України на в'їзд до Польщі, через пункт пропуску Ягодин.

Станом на ранок 5 березня у чергах на території Польщі всього перебуває 2350 вантажівок. Найбільше навпроти пунктів пропуску Краковець та Ягодин.

Демченко уточнив, що легкові авто та автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для них рух не обмежується.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував блокаду кордону у Польщі. Через дії фермерів Україна втратила вже 2 млрд злотих (приблизно 503 млн доларів США).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: