Україна не веде переговори з Польщею щодо закриття кордонів – Кубраков

Читать на русском
Кубраков заявив, що ніхто з української сторони не веде переговори щодо закриття кордонів із Польщею.
РБК-Україна

Українська сторона не веде з Польщею переговори про закриття кордонів та припинення торгівлі.

Так віцепрем'єр-міністр Олександр Кубраков відреагував на заяву польського прем'єра Дональда Туска.

Експорт та імпорт агропродукції Польщею: якою була частка росії та Білорусі у 2022 роціЯк Польща торгувала з росією та Білоруссю аграрною продукцією у перший рік повномасштабної війни – на інфографіці.

«Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором. Ми з великою повагою ставимося до дружньої Польщі і запропонували конструктивні рішення, а також зробили кроки назустріч для зняття напруження на кордоні. Очікуємо відповідні рішення з боку польського Уряду, щоб ситуація не зайшла в глухий кут», – сказав Кубраков.

За його словами, закриття кордону буде вигідне лише спільному ворогові України та Польщі.

Нагадаємо, Туск напередодні заявив, що Польща веде переговори з українською стороною щодо тимчасового закриття кордонів для торгівлі.

У Міністерстві економіки повідомили, що Україна та Польща проводили переговори про розблокування кордону, а про його закриття для товарів взагалі не йшлося.

Раніше Кабмін підготував і запропонував польській стороні «план взаєморозуміння», який спрямований на деблокаду кордону між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: