Польські фермери розблокували прикордонний пункт пропуску «Краківець»

Читать на русском
Польські аграрії сьогодні розблокували пункт пропуску Краківець, але лише на три дні. На решті КПП блокада продовжується.
Фото: Getty Images

Польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець-Корчева». Страйк на цьому пункті пропуску продовжать 13 березня. На решті п'яти КПП рух вантажівок так само заблокований.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 10 березня.

Польські фермери анонсували новий загальнонаціональний страйкФермери анонсували новий загальнонаціональний страйк у Польщі, який відбудеться в кожній ґміні та повіті 20 березня.

Він підтвердив, що польські протестувальники припинили блокаду на пункті пропуску «Краківець». Проте фермери анонсували поновлення протестів на цьому напрямку орієнтовно з 13 березня.

«Польські фермери продовжують блокувати рух. На даний момент це на п'яти напрямках. До цього, як відомо, було шість», – сказав Демченко.

За словами спікера, у всіх напрямках у чергах перебувають близько 1700 вантажівок.

«Хоч напрям пункту пропуску «Краківець» розблокований, рух там відбувається інтенсивний, але там також залишається черга з вантажівок на території Польщі в очікуванні перетину кордону у бік нашої держави. Це десь близько 600 вантажних транспортних засобів», – додав він.

Нагадаємо, у ДПСУ анонсували можливе розблокування КПП «Краківець». 7 березня польські фермери розблокували пункт пропуску на кордоні з Литвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: