Польські фермери анонсували новий загальнонаціональний страйк

Читать на русском
Фермери анонсували новий загальнонаціональний страйк у Польщі, який відбудеться в кожній ґміні та повіті 20 березня.
Фото: RFE/RL

У суботу, 9 березня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрівся з фермерами, однак ніяких угод досягнуто не було. Водночас фермери заявили про продовження страйків.

Про це пише Polsat News.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Зазначається, що фермери не припинятимуть свій страйк, зокрема блокаду кордону з Україною, а на 20 березня планується великий страйк аграріїв по всій Польщі. Протести «охоплять малі і великі міста» країни, будуть перекриті дороги, «люди не доїдуть до роботи, а діти – до шкіл».

Туск на зустрічі пообіцяв, що держава викупить у фермерів надлишки зерна, але невідомо, коли і скільки саме це коштуватиме. Також не виконають одну із вимог фермерів – закриття кордонів для товарів не із Європейського союзу. Зазначається, що протестувальники і влада не дійшли згоди.

«Фермери стикаються з серйозними проблемами через відсутність державної підтримки, хоча прем'єр-міністр робить усе, що в його силах. Ми залишаємося без будь-якої підтримки», – заявив Голова «Солідарності індивідуальних фермерів» і організатор протестів Томаш Обшанський.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що польські фермери планують тимчасово розблокувати пункт пропуску «Краківець».

Також повідомлялося, що нещодавно протестувальники на КПП «Шегині» вирішили пропускати у бік України по 12 автомобілів раз на 12 годин.

Як відомо, 6 березня у Варшаві біля офісу прем'єр-міністра Дональда Туска відбулися сутички між фермерами та співробітниками поліції. Декілька поліцейських постраждали.

Україна ж готова прийняти обмеження на свою торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею. Але блок також має заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції, яка все ще надходить через Білорусь та країни Балтії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: