Блокада кордону: польські фермери повністю зупинили рух вантажівок на одному з ПП

Читать на русском
Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок на контрольно-пропускному пункті Медика-Шегині.
Фото: radio.lublin.pl

Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок на контрольно-пропускному пункті «Медика-Шегині». Вони відмовляються пропускати фури як на в'їзд, так і на виїзд із України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Як повідомила нам польська сторона, о 13-й годині польські фермери відмовилися пропускати вантажівки. Хоча і до цього на цьому напрямі був такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками», – розповів речник.

За словами Демченка, 29 лютого цей напрямок перетнули лише 47 вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

«А після 13:00 і зараз ми фіксуємо по пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ні з Польщі, ні до Польщі. Польська сторона не приймає вантажних транспортних засобів до себе з України», – заявив Демченко.

Нагадаємо, у лютому в Польщі фермери вже 4 рази розсипали на дорогу українське зерно з вагонів та з фур.

Нещодавно прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна з Польщею нібито ведуть переговори про тимчасове повне закриття кордону для торгівлі.

Глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков після цього повідомив, що українська сторона не веде з Польщею переговорів про закриття кордонів та припинення торгівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: