У ВМС відповіли, які ворожі кораблі є пріоритетними цілями для України

Читать на русском
Україна змогла перехопити ініціативу на Чорному морі і тепер здатна завдати удару по будь-якому російському військовому кораблю, повідомили у ВМС.
Фото: росЗМІ

Україна змогла перехопити ініціативу на Чорному морі і тепер здатна завдати удару по будь-якому російському військовому кораблю.

Таку заяву зробив спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі 24 каналу.

Скільки окупантів перебували на затоплених кораблях Чорноморського флоту рфНа затоплених російських кораблях була понад тисяча військових. На інфографіці – що відомо про екіпажі знищених суден.

За його словами, військові вже мають список усіх потенційних цілей. Водночас, знищення деяких окремих кораблів стане пріоритетним завданням для України.

«Звичайно, є пріоритетні цілі. Насамперед це носії крилатих ракет, яких у них десяток у складі. Є інші серйозні одиниці - це ракетні катери, і патрульні, всілякі фрегати, корвети. Тобто, насправді, там перелік ще досить суттєвий», – сказав Плетенчук.

Представник ВМС додав, що останнім часом активність росіян у Чорному морі «фактично нульова». Це може пов'язано бути з тим, що ворог шукає новий алгоритм використання своїх кораблів на тлі нещодавніх втрат.

Нагадаємо, що ЗСУ продовжують знищувати російські кораблі. З останніх було потоплено десантний корабель «Цезар Куніков» та патрульний корабель «Сергій Котов».

Раніше у ВМС розповіли, чому деякі кораблі рф залишилися в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: