Командувача Чорноморського флоту рф зняли з посади після знищення «Цезаря Кунікова» – розвідка

Читать на русском
Росія зняла з посади командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова після знищення десантного корабля Цезаря Кунікова.
Фото bbc.com

Росія зняла з посади командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова після знищення десантного корабля «Цезаря Кунікова».

Про це повідомляє британська розвідка.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

У дописі йдеться, що 15 лютого російські воєнні коментатори повідомили про те, що командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова зняли з посади.

Британські розвідники провели аналогію з його попередником Ігорем Осиповим та припустили, що це, швидше за все, є результатом успіху України в потопленні різних кораблів під його командуванням.

Водночас Міністерство оборони рф поки що офіційно не підтверджувало інформацію про відставку Соколова.

«Ймовірно, Соколова замінили віцеадміралом Сергієм Пінчуком, який обійматиме посаду виконуючого обов'язки командувача ЧФ до завершення внутрішнього розслідування щодо потоплення «Цезаря Кунікова», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ офіційно підтвердили, що вранці 14 лютого біля окупованого Криму було уражено російський ВДК «Цезар Куніков».

Згодом у розвідці розповіли, що десантний корабель був потоплений за допомогою морських ударних дронів Magura V5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: