У рф змінили головнокомандувача військово-морським флотом – ЗМІ

Читать на русском
Сьогодні у країні-агресора був відправлений у відставку головнокомандувач Військово-морського флоту рф адмірал Микола Євменов.
novynarnia.com

На тлі поразок окупантів у Чорному морі було відправлено у відставку головнокомандувача Військово-морського флоту країни-агресора адмірала Миколу Євменова.

Про це повідомляють російські видання «Фонтанка» та «Известия».

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Зазначаєтьтся, що після відставки Євменова, обов'язки головнокомандувача ВМФ рф були покладені на командувача Північним флотом Олександра Моїсеєва.

Російські ЗМІ стверджують, що призначення Моїсеєва «вже доведено до особового складу», але звільнений Євменов поки значиться на сайті Міноборони головнокомандувачем.

«Але в Адміралтействі думка однозначна - до свого кабінету він уже не повернеться», - йдеться в публікації одного зі ЗМІ.

При цьому, російська влада офіційно не повідомляла про зміну головнокомандувача ВМФ країни-агресора.

Євменов обіймав посаду головнокомандувача ВМФ росії з травня 2019 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Євменов потрапив під санкції США, Євросоюзу, Британії та інших країн.

Як повідомляють ЗМІ, є примітним те, що відставка російського головнокомандувача ВМФ відбувається на тлі серйозних втрат Чорноморського флоту рф довкола Криму.

Нагадаємо, у ВМС розповідали, що у складі Чорноморського флоту рф є понад 30 суден, у тому числі 10 ракетоносіїв, три з яких підводні.

ЗСУ продовжують знищувати російські кораблі. З останніх це «Цезар Куніков» і також було потоплено патрульний корабель «Сергій Котов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: