У ВМС розповіли, чому деякі кораблі рф залишилися в Криму

Читать на русском
Російським кораблям у портах Криму не знайшлося місця у пунктах базування Новоросійська, Сочі, Туапсе.
Міноборони рф

У портах окупованого Криму залишилося щонайменше військових кораблів. Там базуються лише судна, які не мають цінності для росіян.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 10 березня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Вони звели цю кількість до мінімуму (кораблів у портах Криму, – ред.). Там перебувають переважно ті одиниці, яким не знайшлося місця у пунктах базування Новоросійська, Сочі, Туапсе», – сказав він.

Зокрема, за словами речника ВМС, у Криму російські окупанти тримають малий ракетний корабель «Циклон».

«Цей корабель має бути носієм крилатих ракет, проте його використовують для прикриття протиповітряної оборони. Це той корабель, який жодного разу ракети запустити не зміг. Росіяни були змушені передислокувати свої активи до Новоросійська, зокрема свої носії крилатих ракет», – пояснив Плетенчук.

Нагадаємо, у ВМС розповідали, що у складі Чорноморського флоту рф є понад 30 суден, у тому числі 10 ракетоносіїв, три з яких підводні.

ЗСУ продовжують знищувати російські кораблі. З останніх це «Цезар Куніков» і також було потоплено патрульний корабель «Сергій Котов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: