У ВМС розповіли, скільки ракетоносіїв у складі флоту росіян

Читать на русском
Чорноморський флот рф складається з понад 30 кораблів, серед них приблизно третина ракетоносіїв. також є підводні човни.
Міноборони рф

У складі Чорноморського флоту рф є понад 30 суден, у тому числі 10 ракетоносіїв, три з яких підводні.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, 7 березня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Понад 30 одиниць суден, це близько 10 ракетоносіїв, три з яких підводні, носіїв крилатих ракет типу «Калібр». Звісно, у них серйозні проблеми, насамперед із військовою логістикою. Вже кілька місяців фактично жодного застосування цих ракет, окрім одного підтвердженого випадку після затоплення «Цезаря Кунікова». Тим не менш, нам точно є ще над чим працювати, що ми й робимо», – розповів Плетенчук.

Також йому поставили питання, чи продовжує використовувати великі десантні кораблі як заміну в логістиці.

«Ці кораблі також враховуються, якщо вони виходять у море. Наразі у них із 13 одиниць, які були на початку повномасштабного вторгнення, на ходу залишається п'ять», – відповів Плетенчук.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують знищувати російські кораблі. Так, після затоплення «Цезаря Кунікова» було потоплено патрульний корабель «Сергій Котов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: