Протести фермерів у Варшаві: поліція затримала понад 50 провокаторів

Читать на русском
У Варшаві затримали понад півсотні провокаторів, 26 правопорушників поводилися особливо агресивно. Деякі були нетверезі.
Радіо Свобода

Після протестів фермерів у Варшаві 6 березня правоохоронці затримали 55 провокаторів, які атакували поліцію після того, як організатори завершили акцію.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Польщі у Twitter.

Протести фермерів у Польщі: у Варшаві почалися зіткнення між поліцією та мітингувальникамиУ Варшаві біля офісу прем'єр-міністра відбулися сутички між протестувальниками та співробітниками поліції. Декілька поліцейських постраждали.

Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський розповів, що 26 правопорушників поводилися особливо агресивно. Приблизно половина їх перебувала у стані сильного алкогольного сп'яніння.

«Хочу відокремити дві групи: фермери, що протестували, і групка хуліганів, які атакували поліцію і зробили це свідомо», – написав міністр.

Він не уточнив, хто саме ці люди та звідки приїхали на протест.

Загалом у сутичках із протестувальниками постраждали 14 поліцейських. Один із них має серйозну травму голови та перебуває у лікарні. Також чотирьом протестувальникам надали допомогу після використання поліцією сльозогінного газу.

Нагадаємо, у середу, 6 березня, тисячі польських фермерів вийшли на акцію протесту до центру Варшави. Вони палили шини та фаєри, підривали петарди біля офісу глави уряду Дональда Туска та Сейму. Пізніше почалися зіткнення.

Це вже не перша акція протесту фермерів у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: