Польські протестувальники планують тимчасово розблокувати один пункт пропуску

Читать на русском
Польські фермери планують тимчасово розблокувати пункт пропуску Краківець. Тривати розблокування, попередньо, може до 13 березня.
Укрінформ

Польські фермери планують тимчасово розблокувати пункт пропуску «Краківець» до 13 березня.

Про це в етері телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як змінювалися обсяги торгівлі України та ПольщіПольща є другим найбільшим у світі торговим партнером України. Як змінювалися обсяги експорту та імпорту – на інфографіці.

«Сьогодні вночі від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери начебто вирішили припинити тимчасове блокування руху у напрямку пункту пропуску «Краківець», – заявив він.

Відомо, що станом на ранок суботи, 9 березня, в чергах на кордоні з Польщею перебуває 2300 вантажівок, найбільше скупчення зафіксували навпроти ПП «Краківець» та «Ягодин».

Тоді як найскладніша ситуація залишається у напрямку пунктів «Ягодин» та «Шегині».

«Фактично, там польські фермери не пропускають вантажівки, які їдуть у бік Польщі, - нульові показники, до прикладу, за минулий день. На виїзд із Польщі в бік України у напрямку «Ягодина» перетнуло десь близько 70 вантажних засобів, і у напрямку пункту пропуску «Шегині» – близько 20», – додав Демченко.

Легкові автомобілі, автобуси перетинають кордон безперешкодно в обох напрямках.

Нагадаємо, нещодавно протестувальники на КПП «Шегині» вирішили пропускати у бік України по 12 автомобілів раз на 12 годин.

Україна ж готова прийняти обмеження на свою торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею. Але блок також має заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції, яка все ще надходить через Білорусь та країни Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: