У Варшаві фермери з плакатами та прапорами вийшли на протест у центр міста

Читать на русском
У столиці Польщі Варшаві фермери вийшли на протест. У центрі міста зібралися тисячі протестувальників. Вони перекрили дороги й вулиці.
Фото: соцмережа Х Jakub Krzywiecki

У Варшаві польські фермери вийшли на протест проти імпорту продовольства з України. Вони пройшлися вулицями, тримаючи в руках плакати. А потім на площі розпалили вогонь та фаєри.

Про це повідомляє Радіо Свобода та польське видання Рolsat.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

У центрі Варшави зібрався натовп із тисяч фермерів, які перекрили дороги та вулиці. На Парадній площі розпалили багаття та запалили фаєри. Також учасники акції кидали петарди. У ситуацію втрутилася поліція.

Учасники акції несли прапори та транспаранти. Серед написів було гасло «Стіна для фермера». На чолі маршу також з'явилася інсталяція у формі танка, виготовлена з тюків сіна.

У соцмережах повідомляли про зіткнення фермерів із поліцією.

Нагадаємо, на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали на дорогу українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

На зустріч із українською делегацією, яка приїхала на кордон на чолі з Денисом Шмигалем, поляки не з'явилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: