Зеленський знову звернувся до партнерів щодо далекобійної зброї

Читать на русском
Дальнобійна зброя, яка є у партнерів України, дуже потрібна ЗСУ для боротьби з російським агресором.
president.gov.ua

У питанні постачання партнерами далекобійного озброєння для українських сил оборони не повинно і не може бути дефіциту сміливості.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Одеси на пресконференції з прем'єр-міністром Греції.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

«Щодо альтернативи до дефіцитного 155-го калібру – є на сьогодні лише дрони, їх виробництво зростає. Це єдина поки що альтернатива дефіциту артилерії», – сказав він.

При цьому Зеленський нагадав, що є й інші види зброї – далекобійна зброя, яка має партнерів України.

«І мені здається, що тут не може бути дефіциту сміливості, бо якщо ми (партнери – ред.) вирішили щодо територіальної цілісності України, захисту суверенітету та наших людей, то не треба, мені здається, дуже довго вагатися, а треба робити відповідні кроки вперед», – заявив Зеленський.

Президент також прокоментував чеську ініціативу про постачання в Україну 800 тисяч снарядів, заявивши, що це справді позитивний прогрес.

«Але позитивний результат ми зможемо оцінити тоді, коли відповідна кількість снарядів буде в Україні», – додав він.

Нагадаємо, Зеленський в Одесі прокоментував ракетний удар по місту під час його перебування у порту. Також він повідомив, що Україна та Греція розпочали роботу над угодою про гарантії безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: