Шольц озвучив ще один аргумент, чому Україна не може отримати німецькі ракети Taurus

Читать на русском
Німеччина поки не має наміру передавати Україні Taurus, оскільки для їх експлуатації потрібно буде залучати німецьких солдатів, вважає канцлер Шольц.
Фото: DPA/Picture Alliance

Німеччина поки не має наміру передавати Україні далекобійні ракети Taurus, оскільки для їх експлуатації, швидше за все, потрібно буде залучати німецьких солдатів.

Таку заяву зробив канцлер ФРН Олаф Шольц, його цитує The Guardian.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Ви не можете створити систему озброєнь, яка матиме дуже широке охоплення, а потім не думати про те, як можна здійснювати контроль за цією системою озброєнь», – сказав політик.

Шольц стверджує, що Німеччина зможе контролювати використання ракет лише за умови участі військових із Бундесверу, а в нинішній ситуації «про це не може бути й мови».

Нагадаємо, 22 лютого парламент Німеччини закликав уряд Шольца надати Україні системи дальньої дії для завдання «точкових ударів глибоко в тилу агресора». Крім того, Європарламент 29 лютого ухвалив резолюцію, в якій закликав союзників надати Україні всю необхідну зброю, зокрема ракети Taurus.

Нещодавно Шольц відкинув ідею передачі ракет Taurus Україні. Відмову він пояснив тим, що ракети можуть досягти цілей у Москві.

При цьому раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не збирається бити Taurus по російській території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: