Є загиблі та поранені: Зеленський в Одесі публічно прокоментував ракетний удар рф

Читать на русском

Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар по Одесі під час його зустрічі з премʼєром Греції.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вперше за сьогодні вийшов на зв'язок зі ЗМІ. Він заявив, що внаслідок ракетного удару росіян по Одесі є жертви та постраждалі.

Таку заяву він зробив під час пресбрифінгу разом із прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, який також сьогодні в Одесі, пише Суспільне.

Зеленський про п'ять замахів на життя: це як Covid, з кожним разом стає легшеЗеленський розповів, що спецслужби попередили щонайменше п'ять чи шість змов з метою його вбивства. Він порівняв це з ковідом – щоразу замахи сприймати легше.

За словами президента, вони разом із прем'єром Греції в момент удару були в одеському порту і добре чули вибухи.

«Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю. що є загиблі, є поранені», – сказав Зеленський.

Президент додав, що російській армії все одно куди бити: по військовим чи цивільним. Тому для захисту Україні потрібно більше систем ППО.

«Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід», – розповів Кіріакос Міцотакіс.

Нагадаємо, сьогодні вдень по Одесі було завдано ракетного удару. Після цього стало відомо, що у місті з візитом перебуває прем'єр Греції.

Грецька газета Protothema написала про те, що росія завдала ракетного удару поруч із кортежем президента України Володимира Зеленського в Одесі. Видання посилалося на анонімні джерела в уряді Греції. Стверджувалося, що удару було завдано, коли кортеж Зеленського знаходився з грецькою делегацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: