У Повітряних силах висловилися щодо ситуації з ракетами Taurus

Читать на русском
Україна ще сподівається отримати Taurus. Ця ракета має потужні тактико-технічні характеристики.
м\Фото: Jung Yeon-Je/AFP/Getty Image

Україна все ще чекає на рішення про надання німецьких крилатих ракет Taurus. І чим менше самі українці «нагнітатимуть» щодо цього питання, тим більше шансів, що ми невдовзі їх отримаємо.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 5 березня.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

За його словами, українські військові розраховували на Taurus на додаток до ракет, які постачають Франція та Британія.

«Taurus, звісно, посилили б наші можливості. Ця ракета має потужні тактико-технічні характеристики. Чекаємо на прийняття рішень. Від того, що ми в українському суспільстві нагнітатимемо градус і обговорюватимемо, це навряд чи прискорить процес», – сказав Ігнат.

За його словами, рішення про надання такої високоточної та високотехнологічної зброї приймаються колективно, у консультації з усіма членами коаліції.

«Тут колегіальне питання, і я думаю, що партнери будуть і по Taurus разом його приймати. Але, звісно, останнє слово буде за Німеччиною, яка є одноосібним виробником цих ракет», – зазначив речник.

Нагадаємо, напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц унеможливив передати Україні ракети Taurus тому, що «німецькі військові можуть знадобитися для допомоги в їх експлуатації».До цього Шольц вже пояснював свою відмову від передачі ракет Taurus ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: