F-16 та далекобійні ракети: Наєв озвучив очікування від нових пакетів допомоги

Читать на русском
Україна очікує отримати винищувачі F-16 та ракети дальністю до 500 км, заявив Сергій Наєв.
facebook.com/JointForcesCommandAFU

Україна очікує отримати в наступних пакетах військової допомоги авіацію та далекобійні ракети з радіусом 300-500 кілометрів.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у понеділок, 5 лютого.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

«У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає на літаки F-16 і ракети з дальністю поразки цілей у 300-500 кілометрів», – заявив він.

За словами Наєва, це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога.

Командувач нагадав, що влітку 2022 року з появою року РСЗВ М142 HIMARS, а пізніше і М270 MLRS, росіяни зазнали ще більш відчутних втрат у логістичному забезпеченні своїх передових підрозділів і були змушені переміщати свої польові склади та пункти управління на відстань понад 100.

Також він нагадав, що після отримання ЗРК Patriot протиракетний щит України посилився ще більше за рахунок збільшення дальності знищення цілей на відстані до 150 км.

Наєв додав, що під час масованих обстрілів узимку 2022 та 2023 років вирішальну роль у захисті критичної інфраструктури відіграли ЗРК NASAMS, IRIS-T SLM та зенітні самохідні установки GEPARD.

Нагадаємо, Нідерланди обіцяли передати Україні 42 винищувачі F-16, Данія надасть 19 літаків. Також передачу F-16 анонсувала Норвегія. Зараз українські пілоти проходять навчання на літаках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: