Нардеп спрогнозував, коли Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
Рада може розпочати розгляд законопроєкту про мобілізацію у другому читанні 6 березня. Так як правок багато, розгляд може затягнутися на кілька днів.
Фото: УНІАН

До урядового законопроєкту про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку подали 4 тисячі 195 правок. Його розгляд у Верховній раді може розпочатися 6 березня.

Про це написав нардеп Ярослав Желєзняк.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, зведення правок до законопроєкту досі продовжується.

«Попередньо вже з вівторка (завтра) почнеться робота Комітету з питань оборони щодо підготовки законопроєкту до другого читання і, відповідно, розгляд правок. Якщо все буде просуватися добре, то тоді вже з 6 березня законопроєкт почнуть розглядати в Раді. Так як правок багато, то цей процес в залі може затягнутися на пару днів», – прогнозує нардеп.

Нагадаємо, у першому читанні законопроєкт було ухвалено 7 лютого.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія раніше розповів, над якими змінами до другого читання працюватимуть у комітеті.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявляв, що законопроєкт містить низку антиконституційних та суперечливих норм.

Крім того, свої рекомендації щодо другого читання дали в антикорупційному комітеті Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: