Законопроєкт про мобілізацію: Міноборони обіцяє врахувати всі пропозиції, які покращать документ

Читать на русском
У процесі підготовки до другого читання міністерство оборони має намір опрацювати з оборонним комітетом Ради пропозиції щодо законопроєкту про мобілізацію.
Фото: mil.in.ua

У процесі підготовки до другого читання міністерство оборони має намір опрацювати з оборонним комітетом Ради пропозиції щодо законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомила прес-служба Міноборони у Telegram.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«В результаті цієї співпраці будуть враховані всі пропозиції, які покращать законопроєкт, а також зроблять ефективнішими державні політики щодо мобілізації, військового обліку та проходження служби», – зазначили у відомстві.

Там додали, що нинішня редакція документа – це перелік «складних, але надзвичайно потрібних рішень», які мають зробити державу сильнішою «перед викликами довгострокової війни».

У Міноборони також сподіваються, що нормативно-правові зміни на користь захисників та захисниць будуть прийняті та імплементовані «якнайшвидше».

Нагадаємо, нова версія урядового законопроєкту про мобілізацію передбачає скасування строкової служби та зниження призовного віку до 25 років. Щодо вручення повісток, передбачено їх розсилання через електронний кабінет військовозобов'язаного.

Омбудсмен Дмитро Лубінець учора заявив, що ініціатива містить низку антиконституційних та суперечливих норм. Однак після зустрічі з міністром оборони він закликав ухвалити законопроєкт у першому читанні.

Сьогодні документ було ухвалено у першому читанні. За нього проголосували 243 народні депутати, 12 виступили проти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: