Суд ще одного штату заборонив Трампу брати участь у праймеріз

Читать на русском
Виборча рада штату Іллінойс повинна вилучити Дональда Трампа з бюлетеня на праймеріз 19 березня 2024 року або зробити так, щоб всі голоси, подані за нього, були анульовані.
Getty Images

Суддя штату Іллінойс постановила виключити колишнього президента США Дональда Трампа з виборчих бюлетенів республіканських праймеріз на підставі «заборони заколотників», передбаченої 14-ю поправкою до Конституції.

Про це повідомляє CNN.

Вибори президента США: у яких штатах оскаржують участь ТрампаУчасть Дональда Трампа у президентських виборах у США оскаржується у більш ніж 30 штатах. На інфографіці – результати.

Зазначається, що у експрезидента Сполучених Штатів є короткий період часу для подачі апеляції.

«Несподіване рішення, ухвалене в середу, з'явилося в той час, коли аналогічний антитрампівський позов з Колорадо перебуває на розгляді у Верховному суді США, який, як очікується, відхилить аргументи про те, що Трампу заборонено обіймати посаду президента», - йдеться у повідомленні.

Окружний суддя Кук Трейсі Портер значною мірою покладалася на попередній висновок Верховного суду Колорадо, назвавши аргументацію штату Колорадо «переконливою».

«Суд також усвідомлює масштаби цього рішення і його вплив на майбутні праймеріз в Іллінойсі», – написала Портер.

Відтепер виборча рада штату Іллінойс повинна вилучити Трампа з бюлетеня на праймеріз 19 березня 2024 року або зробити так, щоб всі голоси, подані за нього, були анульовані».

Як відомо, Іллінойс став третім штатом, де Трампа викреслили з виборчих бюлетенів, після Колорадо і Мена. Однак ці рішення були призупинені в очікуванні апеляції у справі Колорадо до Верховного суду США.

Нагадаємо, напередодні Трамп переміг на праймеріз в Південній Кароліні.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, у яких штатах оскаржують участь Трампа на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: