Стало відомо, коли в Литві почнуть конфіскувати авто з номерами рф

Читать на русском
Автомобілі з російськими номерними знаками мають залишити країну до 11 березня мають залишити Литву та всю територію Євросоюзу.
Фото: Ivan Noyabrev/TASS

Автомобілі з російськими реєстраційними знаками, що знаходяться в Литві, повинні або бути зареєстровані в цій країні до 11 березня, або залишити територію Євросоюзу. З цієї дати відповідні машини будуть конфісковувати.

Про це інформує Митниця Литовської Республіки.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Окрім конфіскації машини, власникам загрожує штраф.

«З 11 березня особи, які матимуть автомобілі з російськими номерами, будуть вважатися такими, що порушили положення законодавства, і притягуватимуться до відповідальності, передбаченої статтею 515 КУпАП, яка передбачає штраф і конфіскацію автомобіля», – йдеться у повідомленні.

Литовська митниця зробить виняток лише для тих громадян росії, які прямують транзитом в Калінінградську область або з неї на транспортних засобах, зареєстрованих в Росії за спрощеним проїзним документом (СПД). Але цей переїзд не може тривати більше, ніж 24 години. Також під час транзиту транспортний засіб повинен супроводжувати його власник. Якщо власника в машині немає, транспортний засіб на територію Литви не пустять.

«Литва виконує Регламент Ради Європи №. 833/2014, санкційні вимоги, зазначені у статті 31, які дозволені до 2023 року», – заявили у пресслужбі митниці.

Нагадаємо, Латвія готова передавати Україні конфісковані авто з білоруськими номерами.

Крім того, Латвія передала Україні нову партію автівок, що були конфісковані за нетверезе керування.

Також повідомлялося, що мер Лондона запропонував конфіскувати майно російських бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: