Мер Лондона запропонував конфіскувати майно російських бізнесменів

Читать на русском
Мер Лондона Садік Хан запропонував британському уряду конфіскувати майно, яке належить союзникам російського диктатора володимира путіна.
Фото: Reuters

Мер Лондона Садік Хан закликав міністерство житлово-комунального господарства Великої Британії до конфіскації власності росіян, пов'язаних з диктатором володимиром путіним.

Про це повідомило видання ВВС з посиланням на лист лондонського мера до міністра житлово-комунального господарства Майкла Гоува, опублікований 25 лютого.

Зазначається, що на виручені кошти чиновник запропонував надати житло біженцям з України.

Хан наголосив, що якщо продати майно вартістю 1,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 1,3 млрд доларів), яке, за даними Transparency International, у 2022 році було придбане росіянами, звинуваченими в корупції або пов'язаними з Кремлем, це забезпечило б достатнє фінансування для спорудження понад 4 тисяч недорогих житлових будинків.

«Це може передбачати надання доступного житла українцям, для яких Лондон став домівкою після виїзду з України через вторгнення путіна», – зауважив Хан.

Він також закликав відновити програму Ukraine Family Scheme, що дозволяла українцям возз'єднуватися з близькими родичами, які отримали притулок у Великій Британії.

Крім того, мер Лондона уточнив, що після початку повномасштабної війни в Україні закликав уряд конфіскувати активи російських бізнесменів та створити реєстр іноземних власників нерухомості у місті. Він додав, що чинних заходів недостатньо, щоб уникнути сплати податків та приховування активів.

Нагадаємо, раніше міністр з питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув закликав мера Лондона передати Україні старі автомобілі.

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія надасть Україні боєприпаси на понад 300 млн доларів.

Також Україна отримає від Великої Британії додаткову партію високоточних ракет Brimstone.

Крім того, Велика Британія розширила санкції проти росії.

Також українські біженці у Британії можуть продовжити візи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: