Польща розгляне можливість введення ембарго на імпорт продукції з рф – Туск

Читать на русском
Уряд Польщі має намір проаналізувати наслідки рішення Латвії щодо заборони імпорту російських продуктів харчування, повідомив Туск.
Фото: Getty Images

Уряд Польщі має намір проаналізувати наслідки рішення Латвії щодо заборони імпорту російських продуктів харчування.

Про це повідомив польський прем'єр-міністр Дональд Туск, його цитує Bloomberg.

Експорт та імпорт агропродукції Польщею: якою була частка росії та Білорусі у 2022 роціЯк Польща торгувала з росією та Білоруссю аграрною продукцією у перший рік повномасштабної війни – на інфографіці.

За його словами, не виключено, що Варшава незабаром здійснить аналогічні кроки.

Туск розповів, що планує обговорити це питання на зустрічі з фермерами, які беруть участь в акціях протесту, оскільки проблема надмірної пропозиції та нерівної конкуренції пов'язана не лише з торгівлею з Україною, а й з експортом із росії та Білорусі.

Він також додав, що прем'єр-міністри Польщі та Латвії домовилися об'єднати зусилля, щоб переконати європейських лідерів вжити заходів щодо імпорту продовольства «зі сходу».

Нагадаємо, 22 лютого Сейм Латвії заборонив імпорт сільгосппродукції з росії та Білорусі.

Варто також зазначити, що 27 лютого правоохоронці Польщі затримали на кордоні з Білоруссю українського журналіста Михайла Ткача разом із оператором. Ткач у цей момент знімав матеріал про транзит російської та білоруської продукції через Польщу.

«Слово і діло» вже проаналізувало, з якими країнами Польща торгує агропродукцією та яка частка в експорті та імпорті в росії та Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: