Польща веде переговори щодо повного закриття кордону для товарів з України – Туск

Читать на русском
Польща та Україна ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для торгівлі товарами, заявив Дональд Туск.
фото pap.p

Польща веде переговори з українською стороною щодо повного закриття кордонів для торгівлі товарами. Але це буде тимчасовий захід.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у середу, 28 лютого, повідомляє польське видання pap.pl.

Як змінювалися обсяги торгівлі України та ПольщіПольща є другим найбільшим у світі торговим партнером України. Як змінювалися обсяги експорту та імпорту – на інфографіці.

За його словами, він призначив сільськогосподарський саміт, який відбудеться завтра у Варшаві. Початок о 14:00. Там він зустрінеться з лідерами всіх протестуючих груп та підійме питання щодо закриття кордонів. Також, за словами Туска, тривають переговори з українською стороною.

«Ми ведемо переговори з Україною про повне закриття кордону для торгівлі», – заявив прем'єр-міністр Польщі.

При цьому Туск додав, що це буде тимчасове рішення та «болюче» для обох сторін.

Нагадаємо, польські фермери вже кілька тижнів блокують кордон з Україною. Вони не пропускають через пункти пропуску вантажівки, їх зібралося у чергах вже понад 2 тисяч.

Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

Глава МВС Польщі пообіцяв покарати винних за зіпсоване зерно. При цьому польська сторона не прийшла на зустріч з українськими міністрами для врегулювання питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: