Глава МВС Польщі пообіцяв покарати тих, хто розсипав українське зерно

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Польщі наголосив, що поліція реагуватиме і затримуватиме всіх, хто псує зерно з України.
Суспільне

Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив, що висипати зерно із транспорту неприпустимо. Він запевнив, що зловмисників буде затримано.

Таку заяву глава МВС Польщі зробив в ефірі Польського радіо після кількох випадків псування українського зерна у Польщі.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Якщо протести мирні, вони можуть відбуватися. Неприпустимо висипати зерно із транспорту. У кожному подібному випадку поліція реагує, і зловмисників буде спіймано», – сказав глава МВС Польщі.

Він додав, що «це злочин, і таку анархізацію суспільного життя польська поліція та уряд Дональда Туска не допустять».

Кервінський заявив, що протест фермерів у Варшаві у вівторок, 27 лютого, був мирним. За його словами, що на всі інциденти поліція реагувала оперативно.

Водночас перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону заявив, що відшкодовувати збитки за висипане в Польщі зерно має сторона порушників.

Нагадаємо, на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: