Блокада кордону: у Мінінфраструктури повідомили про виконання всіх умов польських перевізників

Читать на русском
Український уряд виконав усі домовленості для запобігання блокування кордону польськими перевізниками.
Фото: Getty Images

Український уряд виконав усі домовленості для запобігання блокуванню кордону польськими перевізниками.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше Міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли», – заявив заступник голови відомства Сергій Деркач.

Зазначається, що польська сторона «робить все, що від неї залежить», щоб перевізники не відновили свій протест. Водночас, навіть без страйку перевізників нині у Польщі заблокованими залишаються понад 2 тисячі вантажівок.

У Мінінфраструктури також повідомили, що звернулися до Єврокомісії з проханням прискорити процес підготовки до продовження «транспортного безвізу» для України, оскільки це питання «важливе та термінове».

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що польські перевізники планують приєднатися до фермерів та у п'ятницю, 1 березня, відновити протести на кордоні з Україною.

Наразі фермери продовжують блокувати рух для вантажівок біля шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. Більше того, у лютому польські фермери 4 рази розсипали на дорогу українське зерно з вагонів та фур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: