Поліція Польщі прокоментувала затримання українських журналістів УП

Читать на русском
Поліція Підляського воєводства ввечері 27 лютого опублікувала коротке повідомлення про те, що начебто не затримувала журналіста з України.
Ілюстративне фотоvarta1.com.ua

В поліції Підляського воєводства, яке межує з Білоруссю, заявили, що не затримували українських журналістів «Української правди» Михайла Ткача та його оператора.

Про це поліція Підляського воєводства повідомляє у Фейсбуці.

Місцева поліція наголошує, що інцидентів з українським журналістом не було.

«Увага, фейкові новини! Підляська поліція не затримувала журналіста з України. Це неправдива інформація», - йдеться у повідомленні.

Водночас, головна редакторка УП Севгіль Мусаєва відреагувала на заяву польської поліції. Журналістка заявила у Фейсбуці, що правоохоронці Польщі «брешуть» і вона готова це довести.

При цьому, у коментарі виданню Wirtualna Polska посол України в Польщі Василь Зварич підтвердив, що втрутився у справу затриманого журналіста.

«Вони знімали рух поїздів, запускали дрон. Поліція вирішила перевірити, хто це був, щоб це не виявилися провокатори. Справа була швидко вирішена», - зазначив посол.

Згодом у соцмережі Х поліція повідомила, що офіцери вжили заходів, щоб встановити особи людей, перебування яких у прикордонній зоні стурбувало мешканців. Після встановлення осіб, їх відпустили.

Нагадаємо, що у вівторок, 27 лютого, правоохоронці Польщі затримали на кордоні з Білоруссю українського журналіста Михайла Ткача разом із оператором.

Тим часом на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

На зустріч із українською делегацією, яка приїхала на кордон на чолі з Денисом Шмигалем, поляки не з'явилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: