Реєстр військовозобов’язаних уже під'єднали до найбільших баз даних – Міноборони

Читать на русском
Реєстр військовозобов'язаних Оберіг уже підключено до Державної міграційної служби та Держприкордонслужби, повідомили у Міноборони.
Фото: nikvesti.com

Єдиний реєстр військовозобов'язаних та призовників «Оберіг» вже підключено до двох найбільших державних баз даних – реєстрів Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За її словами, обміни інформацією вже мають «дуже позитивні наслідки».

«Можна констатувати, що «Оберіг» вже працює із найбільшими реєстрами, які були заплановані. Наразі триває процес забезпечення працівників ТЦК додатковим обладнанням, щоб підвищити ефективність роботи з «Оберігом», – сказала Чорногоренко.

Чиновниця також повідомила, що паралельно ведеться робота над запуском «Кабінету військовозобов'язаного», який стане доступним після ухвалення законопроєкту про мобілізацію.

Нагадаємо, до урядового законопроєкту про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку подали 4 тисячі 195 правок. Його розгляд у Верховній раді може розпочатися 6 березня.

Раніше в оборонному комітеті Ради розповіли, які зміни пропонують внести до законопроєкту про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: