У Міноборони Болгарії розповіли, коли Україна отримає обіцяні БТРи

Читать на русском
Уряд Болгарії незабаром розпочне процес передачі Збройним силам України 100 бронетранспортерів радянського зразка.
Тодор ТагаревФото: marica.bg

Уряд Болгарії незабаром розпочне процес передачі Збройним силам України 100 бронетранспортерів радянського зразка.

Про це розповів міністр оборони країни Тодор Тагарев, його цитує BTV.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За словами політика, зараз бронетехніка знаходиться в Софії.

«БТРи будуть відправлені за кілька днів, але точних термінів я не назву», – сказав він, зазначивши, що більш пріоритна допомога вже давно була поставлена Україні.

Тагарев додав, що військова допомога Україні вже складає майже 50 мільйонів євро. Найближчим часом країна передасть ще один пакет озброєнь.

«До приходу нинішнього кабінету міністрів надана допомога становила 13 мільйонів євро. Наразі допомога, яку ми виділили лише зі складів армії, оцінюється у 47 мільйонів євро», – уточнив міністр.

Нагадаємо, що парламент Болгарії проголосував за ратифікацію угоди з Україною про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів ще 22 листопада. 4 грудня стало відомо, що президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на документ. На його думку, техніка могла б використовуватись для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню. Через кілька днів парламент країни подолав президентське вето.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Болгарії ПЗРК та зенітні ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: