Парламент Болгарії подолав президентське вето на надання Україні партії БТРів

Читать на русском
Депутати болгарського парламенту на засіданні 8 грудня проголосували за подолання вето президента Румена Радєва на передачу Україні партії бронетранспортерів.
Фото: Reuters

Депутати болгарського парламенту на засіданні 8 грудня проголосували за подолання вето президента Румена Радєва на передачу Україні партії бронетранспортерів.

Про це повідомляє портал БТА.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Пропозицію підтримали 162 депутати. Ще 55 болгарських парламентарів висловилися проти. Таким чином, парламент повторно ухвалили Закон про ратифікацію угоди між МВС Республіки Болгарія та Міністерством оборони України.

Документ передбачає передачу Києву 100 бронетранспортерів радянського зразка та запчастин до них.

Журналісти також зазначили, що під час обговорень у парламенті виникла сутичка між представниками проєвропейських та проросійських партій. Останні не хотіли віддавати техніку та заявляли, що старі БТРи нібито допоможуть зміцнити безпеку Болгарії.

Нагадаємо, що парламент Болгарії проголосував за ратифікацію угоди з Україною про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів ще 22 листопада. 4 грудня стало відомо, що президент Болгарії Румен Радєв ветував документ. На його думку, техніка могла б використовуватись для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Болгарії ПЗРК та зенітні ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: