Болгарія може передати Україні ракети С-300, які потребують ремонту

Читать на русском
Комплекси С-300 були визнані непридатними для експлуатації, відремонтувати ракети в Болгарії неможливо.
фото Вікіпедія

Оборонний комітет парламенту Болгарії затвердив проект рішення про передачу Україні зенітних ракет С-300, які потребують ремонту.

Про це повідомляє агентство The Sofia Globe.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Прихильники проекту рішення заявили, що ракетні комплекси С-300 були визнані військовими непридатними для експлуатації, відремонтувати ракети в Болгарії неможливо. Водночас Україна має можливість їх використовувати.

«Наша країна не має необхідних потужностей для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їхнє використання нашою армією створило б серйозну загрозу для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливість використати такі дефектні боєприпаси і поставити їх на службу в українську армію», – йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, проект рішення також передбачає, що Болгарія надасть Україні патрони калібру 5,56 із запасів МВС.

Проект рішення ще має розглянути парламентський комітет із оборони, перш ніж його буде проголосовано всією Палатою представників. У разі схвалення Міноборони прийматиме рішення про кількість ракет та патронів, які будуть передані Україні.

Нагадаємо, уряд Болгарії схвалив передачу Україні великої партії БТР. Також повідомлялося, що Болгарія може передати Україні бронетехніку радянських зразків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: