Болгарія анонсувала початок місії по розмінуванню Чорного моря

Читать на русском
Угода Болгарії з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі назабаром буде підписана.
АрміяInform

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що угода країни з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі назабаром буде підписана. Після цього місія з розмінування розпочнеться.

Про це повідомляє болгарське видання BTA.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

Згідно зі словами керівника оборонного відомства, над питанням відповідної угоди працюють з кінця літа 2023 року.

«Ми досягли згоди щодо концепції та самого тексту угоди - як врегулювати всі питання, і наступного тижня мій заступник буде в Стамбулі для підписання, і незабаром ця місія розпочнеться», - зазначив він у розмові з журналістами.

При цьому, Тагарєв додав, що агресія росії проти України «призводить до ризиків для нашої території, для безпеки судноплавства».

«І щоб мінімізувати ці ризики, до розмінування також залучаються ВМС трьох країн, сподіваємось, успішно», - сказав глава Міноборони Болгарії.

Нагадаємо, щр на проведення глобальної операції з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів піде три-п'ять років, розмінування морських шляхів комунікацій може тривати три-п'ять місяців.

Раніше повідомлялося, що для повного розмінування України знадобиться понад 750 років.

Також Велика Британія заявила про передачу Україні двох тральщиків для розмінування зі складу Королівських ВМС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: