Президент Болгарії ветував угоду про постачання Україні БТР

Читать на русском
Президент Болгарії наклав вето на закон про ратифікацію угоди з Україною щодо надання сотні бронетранспортерів.
Euronews

Президент Болгарії Румен Радєв наклав вето та повернув до парламенту закон про ратифікацію угоди про надання Україні бронетранспортної техніки.

Про це йдеться на сайті президента.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

В якості причини вето Радєв зазначив те, що депутати «були недостатньо ознайомлені з конкретними умовами безкоштовного надання техніки, що не дозволило їм об'єктивно оцінити, чи надане обладнання є необхідним чи ні».

Радєв заявив, що під час ухвалення закону не було враховано завдання, поставлені перед МВС, потреби Прикордонної поліції та пожежників. «Надана Україні броньована всюдихідна транспортна техніка може бути використана спеціально для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі стихійних лих та аварій, у тому числі у важкодоступних районах. Я керуюся переконанням, що безпека, здоров'я та життя болгарських громадян мають бути головним пріоритетом», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, парламент Болгарії 22 листопада ратифікував угоду про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів. Угода передбачає постачання Болгарією близько 100 БТР та наявного озброєння, а також запасних частин зі складів МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: