Болгарія розпочала передачу Україні сотні бронетранспортерів

Читать на русском
Влада Болгарії безкоштовно передала Україні обіцяні ще у минулому році сто бронетранспортерів у рамках військової допомоги.
Фото: Kiril Kapustin

Болгарія вже почала переправляти в Україну 100 БТР, передачу яких схвалив парламент.

Про це повідомляє БГНЕС.

Наприкінці листопада минулого року депутати вирішили ухвалити проєкт закону про ратифікацію угоди між Міністерством внутрішніх справ Республіки Болгарія та Міністерством оборони України про безоплатне надання бронетранспортної техніки.

Ще нещодавно міністр оборони Тодор Тагарєв заявляв, що бронетранспортери ще перебувають у Болгарії, оскільки їх транспортування в Україну обійдеться держбюджету досить дорого.

«Три міністерства працюють разом. Уже зрозуміло, хто їх куди завантажить, куди вони підуть. Це дуже серйозна логістична операція», – уточнював він, а потім прокоментував, що сума за транспортування велика, але для країни вона все одно буде терпима.

Коли точно будуть поставлені всі 100 БТР – поки невідомо.

Зазначимо, національні збори Болгарії у листопаді 2023 року ратифікували міжурядову угоду між Софією та Києвом, яка регламентує передання Україні 100 списаних бронетранспортерів болгарського Міністерства внутрішніх справ.

При цьому болгарська сторона стверджувала, що навіть без ратифікації угоди існувала можливість передати перші БТР ще минулої осені.

Як повідомлялося, 4 грудня президент Болгарії Румен Радев наклав вето на документ щодо надання військової допомоги Україні у вигляді 100 бронетранспортерів. Але 8 грудня парламент проголосував за подолання вето президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: