Україна отримає від Болгарії ПЗРК і зенітні ракети

Читать на русском
У парламенті Болгарії попередньо підтримали надання Україні непридатних, застарілих або надлишкових переносних зенітно-ракетних комплексів і зенітних ракет різних типів.
Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Комітет із питань оборони парламенту Болгарії на засіданні в четвер, 7 грудня, підтримав надання Україні переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і зенітних ракет різних типів.

Про це повідомляє БТА.

Рішення підтримали 11 депутатів Комітету з питань оборони на позачерговому засіданні.

Мова йде про те, що Болгарія безоплатно передасть Україні непридатні, застарілі або надлишкові ПЗРК і зенітні ракети різних типів.

Міністерство оборони визначить надлишкову кількість озброєння в ході поточного Стратегічного огляду оборонної політики. Очікується, що список буде готовий у січні або лютому.

Зараз в управлінні логістики Міноборони є список несправного обладнання, але необхідно оцінити, скільки з нього можна віддати. Ракети, про які йдеться, є радянськими С-300 варіанту 5В55Р(К).

Також мають відбутися переговори з урядами країн-членів НАТО щодо розгортання зенітних та протикорабельних ракетних комплексів Альянсу для посилення обороноздатності Болгарії.

Окрім того, пропонується розглянути можливість долучення Болгарії до підготовки українських пілотів F-16, зокрема з використанням болгарського повітряного простору.

Парламент Болгарії на засіданні 22 листопада проголосував за ратифікацію угоди з Україною про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів.

4 грудня стало відомо, що президент Болгарії Румен Радєв наклав вето та повернув до парламенту закон про ратифікацію цієї угоди.

Прем'єр-міністр країни Ніколай Денков заявив, що парламент Болгарії зможе подолати вето президента на угоду про постачання Україні партії бронетранспортерів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: