Болгарія затримує передачу Україні сотні бронетранспортерів

Читать на русском
Болгарія затримує поставку 100 бронетранспортерів Україні, тому що Міністерство оборони попросило НАТО покрити транспортні витрати.
Shutterstock

Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні, оскільки Міністерство оборони попросило НАТО покрити транспортні витрати.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на місцевих депутатів від правлячої більшості.

Україна отримає від Болгарії ПЗРК і зенітні ракетиУ парламенті Болгарії попередньо підтримали надання Україні непридатних, застарілих або надлишкових переносних зенітно-ракетних комплексів і зенітних ракет різних типів.

«Болгарія може дуже допомогти Україні, але це затримується через те, що адміністрація Міноборони не працює оптимально», – сказав депутат Івайло Мірчев від правлячої коаліції.

За словами міністра оборони Тодора Тагарьова, затримка відбувається тому, що Болгарія перевіряла, чи зможуть союзники НАТО профінансувати транспортування БТР в Україну.

«Це не елементарна транспортна операція, тому що потрібно задіяти чимало залізничних поїздів», — заявив Тагарьов державному радіо БНР.

Нагадаємо, парламент Болгарії 22 листопада минулого року ратифікував угоду про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів. Угода передбачає постачання Болгарією близько 100 БТР та наявного озброєння, а також запасних частин зі складів МВС.

У грудні президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на закон про ратифікацію. Але депутати проголосували за подолання вето.

На початку лютого повідомлялося, що Болгарія почала переправляти до України БТР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: