До Києва приїхав прем'єр Болгарії

Читать на русском
В Україну з візитом прибув прем'єр-міністр Болгарії Микола Денков та кілька членів його уряду.
Фото: gov.bg

До Києва сьогодні вранці, 26 лютого, прибув прем'єр-міністр Болгарії Микола Денков, а також декілька членів уряду.

Про це йдеться на сайті Ради міністрів країни.

Україна отримає від Болгарії ПЗРК і зенітні ракетиУ парламенті Болгарії попередньо підтримали надання Україні непридатних, застарілих або надлишкових переносних зенітно-ракетних комплексів і зенітних ракет різних типів.

До складу делегації також увійшли міністр юстиції Атанас Славов, міністр енергетики Румен Радєв, міністр довкілля та водних ресурсів Юліан Попов, заступники міністрів закордонних справ та оборони Тихомир Стойчев та Станімір Георгієв, а також начальник оборони Болгарії Еміль Єфтімов. У повідомленні йдеться, що Болгарія висловить свою підтримку України через два роки після безжальної агресії росії.

«Прем'єр-міністр прибув в українську столицю сьогодні вранці, щоб наголосити, що наш уряд твердо стоїть на боці справедливості і продовжуватиме захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Болгарія є частиною зусиль Європейського Союзу, НАТО та міжнародної демократичної спільноти щодо підтримки України», – зазначили в уряді.

Денков перед від'їздом до Києва нагадав, що Болгарія підтримує українську Формулу миру, а також усі зусилля щодо проведення мирного саміту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні, оскільки Міністерство оборони попросило НАТО покрити транспортні витрати.

Наприкінці року Болгарія продовжила термін дії програми гуманітарної допомоги українським біженцям до 30 квітня.

Країна також стала частиною групи боротьби з морськими мінами в чорноморській акваторії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: